Mijn naam is Jessica Beijer, gediplomeerd Helpende Zorg en Welzijn.

Mijn passie en drijfveer liggen bij het persoonlijke contact en de aandacht voor mensen. Ik wil graag het verschil kunnen maken voor mensen, zodat ze kunnen genieten van hun leven.

Bijna dagelijks zie, hoor of spreek ik mantelzorgers die zichzelf wegcijferen en soms zichzelf voorbij lopen omdat ze nog zoveel meer te doen en tijd tekort komen om het allemaal goed te doen. Het grijpt me aan als ik verhalen hoor van mensen waarvan de familie ver weg woont en de zorgvrager vereenzaamd. En we weten dat er veel eenzaamheid onder ouderen is, maar laten we daarbij vooral de eenzaamheid van mantelzorgers niet vergeten. Ik zie hun sociale levens veranderen. Mensen zijn gebonden aan huis, er is onbegrip vanuit de omgeving en de combinatie werk en mantelzorg veroorzaakt veel stress.

Tijdens mijn werkzaamheden als Helpende in de thuiszorg en in mijn eigen sociale kringen heb ik veel ervaringen gedeeld met mantelzorgers. Vaak voelen mensen zich zwaarbelast en hebben zij te weinig tijd voor hun eigen sociale leven en ontspanning. Soms ook is er een te beperkt sociaal vangnet. Daarnaast geven senioren mantelzorgers geregeld aan het fysiek niet meer aan te kunnen.

Als mantelzorg assistent wil ik mantelzorgers ondersteunen met zorgverlening op maat, met behoud van de eigen regie! Uitgaand van uw wensen zullen we samen een plan opstellen, zodat u zorgeloos ook van uw eigen leven kunt genieten, als u de zorg van uw naaste aan mij toevertrouwd.

 

Mantel Samen, ook bereikbaar op Facebook.